Annelies en Henri kamperen in Nieuw Zeeland

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Tim

Stephen Spielberg is er niks bij. Mooie film. 5 sterren voor mij

Nell Hendriks

En weer heb ik genoten van jullie film over dat fantastisch mooie land.
Nogmaals bedankt.

Gerda

Mooi overzicht van een prachtige vakantie Annelies en Henri. De herinneringen nemen ze jullie niet meer af en dat ik af en toe met jullie mee mocht vond ik super. Dank je wel.

ideke

Met bewondering kijk ik naar jullie op. Dat jullie telkens weer de energie hadden om mij, en anderen met jullie mee te laten reizen door jullie enthousiaste verhalen en mooi foto's/filmpjes. Super. Heb er heerlijk van genoten. En met weemoed heb ik regelmatig terug gekeken naar de tijd dat ik op dat deel van de wereld mocht vertoeven. Annelies en Henri - Welkom Thuis.

Gerda

Fijn dat jullie weer thuis zijn Henri & Annelies. Het was toch een beetje stil in de buurt. Ik heb met veel plezier jullie verhalen gelezen en de filmpjes bekeken. Hoop de volgende keer weer met jullie mee op reis te mogen.

Johan

Fijn dat jullie weer veilig terug zijn en dat je behalve wat slaap achterstand het leven der Normalen weer hebt opgepakt.Je verborgen eens schrijverstalent maakt hetvolgen van jullie reis tot een waar genoegen zeker mals ze verluchtigd waren van die film en video berichten.Al weer vele ervaringen rijker op naar de lente.

Piet Reniers

Francy en ik zijn na 4 weken Algarve bijzonder blij weer fijn thuis te zijn.En dan ondanks een fantastische vakantie met prachtig weer. Ik vermoed dat dat gevoel je wel bekend is.Slapen in eigen bed en de vogeltjes weer in je eigen tuin horen fluiten en fijn wachten op de lente: de knoppen beginnen te zwellen.
Geweldig dat we met jullie mochten meereizen, want wij zouden het eenvoudig niet kunnen.
In mijn agenda staat dat ik je deze week moet bellen voor een afspraak.Doe ik.
groeten,
piet

John

Beste Henri en ook Annelies,
Ja, die weemoed waarover je repte in deze laatste (?) mail, daar kan ik helemaal in komen. Maar tesamen met de dankbaarheid die je ook noemt vormt het een welgevulde knapzak, waarmee je weer in de jou zo bekende wereld om je heen welgemoed kunt rondtrekken. De verloren zoon en de verloren dochter (die altijd vergeten wordt in deze parabel) zijn weer op hun stekkie en kunnen weer ronddwalen tussen hun vele broeders en zusters in hun directe nabijheid. Voel je de warmte al?
Groetjes

Henk Murraij

Tja, en dan zit je weer in Nederland na zo'n groot avontuur.
Wat een mooie verhalen en prachtige foto's.
Dank je wel dat ik zo een stukje met jullie mocht oplopen.
Geniet heerlijk na, maar dat zal best goed komen.
XXX Henk

Antoinette

Ik zal jullie verhalen missen. Het was erg leuk om mee te reizen.

Nell

Het was fijn om jullie reis te volgen. Bedankt voor de leuke verhalen en de mooie foto's.
Groetjes Nell

Marijke

Hartstikke leuk Henri! Ik heb meegereisd en deels onze droomreis herbeleefd! En heb nu de voorpret voor..Australie! Groetjes Marijke

Piet en Lies

Bedankt voor alle colums , want zo zijn we ze gaan noemen. Keek er naar uit als er weer een verhaal kwam.
Zo waren we er een beetje bij. Je schrijft heel beeldend. Hou dat er op jullie volgende tripjes maar in. En nogmaals thanks.
.

wim spekken

zeer vermakelijk je overbuurjongen van weleer in blakende gezondheid en met zijn lief te zien snoepen aan de bijzondere smaken van dit buitenland! Van jullie fietsprestaties was ik al onder de indruk en ik vind het erg leuk nu jullie laatste loodjes van Melbourne te lezen, de stad die via associatie mij terugbrengt naar de olympische zomerspelen van 1956, toen wij,halsreikend naar onze pubertijd, nog nadroomden van de vader- en moederspelletjes met de meiden van de Jong, via wie we dan direct weer terugreizen naar de achterburen, die in hun huis trokken en met welke familie wij nog vele plezierige en rijpende momenten zouden beleven, jouw familie Berende; nog een plezierig verblijf in Melbourne en tot later bericht. groet ook Annelies hartelijk

jeanne

ja, jij kijkt je ogen uit op Victoria Market!

jeanne

grandioos Henri! Wij moeten nodig eens op herhaling gaan, we hebben destijds met tante Nolly en Oom Ben een paar uurtjes door de stad gewandeld. Was heel gezellig.

Riet

Mooie ervaringen ".....

Antoinette

Grappig om deze reis in 43 seconden te vatten.

Johan

Je hebt per dag mooie secondes uitgezocht.Een mooie herinnering aan een prachtvan een reis die je nooit meer vergeet natuurlijk.Niet na te vertellen in 45 sec.Geniet er noglang van.

John

Henri, wat lees ik nou - in de staart van je laatste verhaal, waarin vaak het venijn zit? "Het enkel afbreekniveau had bedenkelijke hoogtes bereikt"? Tjonge, jonge dan hebben jullie je op die fiets flink uitgeslooft, daar in Melbourne. Had ik wel al gedacht. Altijd bezig, altijd iets uitdagends. Aftesten waar je grenzen liggen. Moest er nog een spalk aan te pas komen? Of heb je de half afgebroken enkels met beenderenlijm weer heelhuids op zijn plaats terug kunnen krijgen? In een geval van nood is de mens tot de meest inventieve dingen in staat. Ik hoop dat het euvel is beslecht, voor je op weg gaat naar het vliegveld. We hopen jullie beiden natuurlijk wel weer heelhuids in Best te kunnen begroeten. Met hele enkels. Groetjes

Hans
reactie op: foto

Ben je van geloof verandert.

Johan

Zojuist onze stem uitgebracht.Misschien helpt het om de wedstrijd,WIE BOUWT HET MEEST EN HET HOOGST,wat te temperen.Indrukwekkend om te zien maar niet om in te leven of wonen.Mooi dat jullie deze ijver van de mensheid onder het genot van een zomerzon mogen genieten.Het stof kan dan weer onder het genot van een biertje worden weggespoeld.Je zult het wel met beleid doen , bruintje moet het blijven trekken.De fiets heeft velukkignog altijd jullie aandacht!Geniet nog van de laatste dagen,breng de zon en herinneringen mee.Dit nemen ze jullie nietmeer af.Prettige voortzetting,wij volgen.

Nell
reactie op: foto

Wat een mooie reis. Jullie zullen nog lang nagenieten, lijkt mij.
Een heel goede terugvlucht naar de lente in Nederland.

Marianne en Hans

Annelies en Henry we hebben jullie mails steeds met interesse gelezen. Ook mooie foto's! Goede terugreis! Groetjes vanuit campingbusje Spanje/Portugal M H

Antoinette

Als ik de foto's zie en de verhalen lees is het net of ik er een beetje bij ben

Nancy
reactie op: foto

Gorgeous lady in a gorgeous dress ????!!

Piet en lies
reactie op: foto

We wensen jullie een goede terugreis. En heel veel na genieten.

Siny Bosch

Nog heel veel plezier.
Jullie kunnen vast terug kijken op een prachtige vakantie.
Een hele goeie terugreis gewenst

Tim

Nog meegedaan Henri?

Antoinette

een gezellige tijd bij tante Nolly

Nell

Wat een mazzelaars zijn jullie. Nog veel plezier Down under.

Carla Aldenhoven

Groetjes aan Nolly van de Ploegmakertjes
Een voorspoedige reis terug naar je wortels
Groetjes van Carla van Tante Cato

Jeanne
reactie op: video Sport

Wat een mooi, krachtig en hilarisch afscheid van Nieuw Zeeland!
Henri en Annelies, vanaf dit moment genieten van onze allerliefste tante Nolly en haar eindeloze gastvrijheid in het nog zomerse Melbourne, fijne dagen samen en veel, heeeeeeeel veel liefs en groetjes uit Uden voor jullie allemaal!

Henri
reactie op: video Sport

Een beetje van die kracht meebrengen om weer je tuba te bespelen !!!!!

Jeanne
reactie op: foto

geen probleem wanneer de tent niet helemaal droog is. Tante Nolly heeft een enorme binnenplaats waar het goed toeven en dus goed drogen is!

Siem Jose
reactie op: video Kiekeboe

De Efteling is er niets bij this is real!!!!! Kiekeboe!!!!! JoSie!!,

Siem en Jose
reactie op: foto

Tjee, wat een mooie verhalen allemaal!!! Wat een belevenissen!!!!
Geniet er nog lekker van!!!!
Groetekens uit Best Siem en Jose

Johan
reactie op: foto

Eindelijk ben ik door jullie 18 berichten,veel herhaling , dat wel,maar zonder die ierritante reclame..Hebben wij eindelijk te maken met de eerste evhte lente zonnestralen , krijgen jullie bakken regen.Gelukkig hebbenze daar waarschijnlijk wathogere temperaturen bij die nattigheid.
Dan komt de tijd van afscheid nemen,wat zo te zien en te lezen geheel in stijl verloopt.Even dacht ik dat jullie met een stoffe vaartuighet luchtruim zouden kiezen maar zover reikt de avonturen drift niet.Goed voor tante Nolly,julliebeide en al jullie volgers.
Behouden vaart en prettige voortzetting aan de overkant.

Antoinette

Geniet nog een paar dagen en een goede reis terug.

Gemma en Johan
reactie op: foto

Wij wensen jullie een behouden vaart met dit toestel.

Johan en Gemma
reactie op: foto

Wij wensen jullie een behouden vaart.

Anny Schepens

Nog een paar dagen genieten van jullie tante en dan op weg naar huis!!! Wat een geweldige reis hebben jullie gehad en oh die regen die ben je ook snel weer vergeten.
Maar improviseren ,dat kunnen jullie.
Tot komende week en een goede reis terug naar de Hulst Veel groeten Anny

Nancy
reactie op: foto

Het leven is zoveel meer gemakkelijk als je eenvoudig leeft ????

Annelies
reactie op: foto

Dat geloof ik goed: het is prachtig en goed onderhouden. Bovendien heb je altijd aanspraak ( denk ui)

Nancy

Testing testing 123

Pietje patat

Wat een grote wortels

Piet Reniers
reactie op: foto

Henri en Annelies,
Ik probeer me steeds voor te stellen hoe het eruit ziet wat je beschrijft.Die boom met wortelgestel troffen we enkele jaren terug aan in een park in de hoofdstad van de Azoren,dan ongeveer vier keer zo groot.Hiet in Albufeira genieten we van de warmte en de zon.Wat schitterende natuur zou hier welkom zijn.
Geniet verder.....Francy en Piet

Nancy
reactie op: foto

Af en toe moet je gewoon even toegeven Annelies ????!!

Nancy
reactie op: foto

Mijn favourite plekje in Auckland !!

Maria
reactie op: foto

Deze foto heb ik ook gemaakt.

Wat geweldige belefenis voor jullie . Toch leuk he om te weten waar je nu staat en en hoeveel kilometers overal vandaan.
Geniet er maar van op dat puntje van Nieuw Zeeland.

Jeanne

magisch gevoel hè om Cape Reinga te bereiken. Helaas geen zonneschijn en dus ook geen zicht op de duidelijk zichtbare ontmoeting van Tasmanzee en Grote Oceaan maar de wolken die Cape Reinga in nevel omhullen hebben iets mysterieus en daarmee was het beslist weer intens genieten!

Jeanne

en stapte tevreden in bed.... Ook deze regenbui weet je om te buigen naar iets positiefs, iets van dankbaarheid zelfs, met fijne gedachten aan de hilarische fietstocht van tante Miet destijds!

Jeanne

hoi , en hebben jullie de wasknijpers bij de hand gehad? hihi Wat een smerige luchtjes stijgen daar op hè! Ik zie ons nog zitten in het het warm watermeertje...wat een bijzondere omgeving om in te vertoeven! Wel 'n ideetje dat je in Roturoa je pan met eten 's ochtends in de grond zet en 's avonds je gerecht direct kunt opdienen!

John

Kawakawa, Kirikiri en Kohukohu.... dat klinkt als van een kikker, een duif en een Japanse kraai, maar dan op z'n kiwi's. Ik hoop, Henri, dat je vannacht tijdens je dooltocht naar het toilet of een boompje geen kakukaku tegenkomt..... Dat is die nachtelijke geest van Kapa Reinga die op zoek is naar toeristen waarmee zij vanaf de kaap het diepe water in kan duiken voor een lekker plonsiplonsi.

John

Hoi Henri.
Ik heb nóg een tip voor je voor wanneer het regent. Je kunt het toepassen als je loopt of onder het fietsen of steppen, maar niet in de auto.
Werp je hoofd zover mogelijk naar achter en sper je mond open, zover je kunt.
En dan: happe, happe, happe !
Uit eigen ervaring weet ik: een heerlijk gevoel !
Je voelt je als een reus die de hele regenbui verzwelgen kan.
Nóg fijner is het als ook Annelies meedoet......

naar achter

Kors en Carla

Duidelijk op tijd weg uit de Coromandel. Er zijn daar nu hevige overstromingen.

Johan

Je begint al een aardig goed schrijvende Kiwi te worden!Prachtig om die verre uithoeken te bezoeken en vast te leggen.Sta je even in de schoenen van de landverkenner en kom je er achter dat je al aardig wat gereisd hebt door en over deze prachtige uithoek van de wereld.Annelies houdt de zaak op de soms smalle weg en bewaar je geduld.Geniet re samen van met of zonder ijsje.

Antoinette

Leuk om zo op het uiterste puntje te staan.
Geniet verder

Trees

Henri denk je nog aan de internationale vrouwendag!

Trees

Grappig Henri het verhaal van je schoonmoeder. Je blijft positief ondanks de regen. Kunnen jullie alles nog wel opnemen? Wat een schoonheid en wereldwonderen. Nu op naar het doel van de reis. Tante bezoeken. Nog een hele fijne week. Groetjes

hub en jetty

Indrukwekkend, dat gepruttel! Val er niet in!
Veel groeten en verder reisplezier!

Marie-Anne Berende

Zo ver ik het me herinner was het in 2001 nog gratis. Kan me niet voorstellen dat wij hier destijds als arme backpackers voor betaald hebben ;-)

Antoinette

Wat een leuke ontmoeting weer een Zwitserse die goed Nederlands spreekt.
Ik heb gelachen om jullie kiekeboespel.

John Peeters

Als een jonge hinde! Huppelend naar beneden. Die opstijgende gasbellen en blubbermodderpoelen van Roturoa hebben toch wel een zeer krachtige uitwerking op je geestesgesteldheid, Henri. En hoe was dat bij Annelies? Kon die jou nog volgen? Of sprong die als een nog jongere huppelende hinde elegant van steen naar steen, zodat jullie beide beneden aangekomen in elkaar armen (of beter: geweien) vielen? Ja, ik zie het zó voor me.......

wim spekken

eerst even kort: onlangs pas ontdekt dat dit geen reclame-mails betrof, maar een reisverslag van jullie beiden; nu ga ik jullie berichten echt volgen en binnenkort uitgebreider reageren: nu al is duidelijk, dat, wie zijn hart volgt, eerst echt openbloeit
lieve groet wim en maria

Jeanne van den Borne

Leuk om te zien hoe mooi dat werelddeel is waar jullie zo'n geweldige vakantie hebben. Dat is genieten. Doe zo verder.

Piet en Lies

Wat schrijven jullie toch heerlijk. Chapeau????

Truus van laarhoven

leuk die berichtjes en foto's .
Ik zie mezelf daar dan ook weer zo op die plaatsen ,dat geeft zulke bijzondere herinneringen .
Geniet lekker bij ons Nancy

John Peeters

Henri, proef ik uit je bericht een soort aversietje tegen kapellekes? Foei toch. Of eigenlijk: jammer toch. Een kapelleke is een verrukkelijke plaats om je van je sores verlicht te voelen en ook om je liefde voor het flakkerend vuur te belijden (kaarsje opsteken!). Dus zie je aan kapelleke, duik er altijd in. je komt er weer verlicht uit (lichter én lichter, als je begrijpt wat ik bedoel) . Net als uit die holle boom. De kiekeboe-reactie van jou getuigt van een nog springlevende fascinatie in je om de mensen om je heen te verrassen (of te laten schrikken?) Dus ga fijn door met deze vermakelijke reisberichtjes.....

Gemma,

Hoi Henri en Annelies;
Wat gaat dat toch leuk op
Gemma vroeg mij het af te maken want ze heeft zeker 7 keer een poging gewaagd.Nu blijkt dat ze dit specifieke werk niet voor elkaar krijgt.Daar baalt ze stevig van.Heel veel groeten en veel genot onderweg van Gemma toegewenst.

nell hendriks

Kan ontzettend genieten van jullie verhalen en plaatjes .

Gemma,

Hoi wereldreizigers,
Wat

Johan

Al het elfde bericht van jullie dit weekend.We worden bijna overspoeld.Wat een lekkere geluiden uit die pruttelpoelen.Gelukkig hebben jullie de geurtjes voorjezelf bewaard.Annelies had ze toch niet te veel binnengekregen en vertoonde daarom wat jeugdig gedrag?Je kunt zomaar wat oplopen in den vreemde.Blijf genieten en je verwonderen op je eigen speelse manier daar in Nieuw-Zeeland en blijf ons jullie toesturen.

Antoinette

Wat spectaculair die warmwaterbron! Ik vond de boodschap "We don't have WIFI" eigenlijk wel heel leuk. Praten met elkaar is toch belangrijker, hadden deze leus ook maar restaurants hier.
Geniet nog verder.

Johan
reactie op: foto

Prachtige plaatjes weer,zeer bijzonder,.Vooral de stilte en de wijdsheid raken me.

Johan

Daar is hij weer,onze altijd enthousiaste schrijver,bijna dichter.Wat een wijsheid daar,praat met elkaar!Wifi kan altijd later nog.Mooi dat jullie zo onbeweging blijven en via gesprekken tot de mooiste plekken komen.Genieten voor jullie en zij het niet fysiek, voor ons.

Henk Murraij

Wat een mooie verhalen en belevenissen. Ik smul ervan.
Heb een mooi vervolg. Geniet

Gerda

Hoi Annelies en Henri, we waren een weekje afwezig en genoten van de zon en de mooie natuur in Madeira. Vandaag met veel plezier je video's bekeken en verhalen gelezen. Geniet nog even van jullie avontuur.

theo mini
reactie op: foto

hallo henrie en Annelies dat waren weer erge mooie foto's en ook de video's heel leuk
tot de volgende keer houdoe xxx .

Johan

Zo,een hoop vragen opgelost.Als je maar geduld toont.Vanmorgen een hele stapel berichten binnengekregen.Heb je weer even de tijd om je zondagmorgen aan jullie prachtige reisbelevenissen te besteden.
Ik geniet hier al van al jullie berichten.Heerlijk , zon, veel nieuwe indrukken en dan nog een hernieuwde kennismaking met je toenmalige buurmeisje.Veel reisgenot nog.

Johan

Ik ben nieuwsgierig naar deze Nancy,vrouw met waarschijnlijk erg groene vingers,na het zien van deze beelden.

Johan

En dan hadden jullie het ijs nog te goed.Prachtige tocht door in mijn ogen tropisch landschap.Je blijft wel wakker in die trein.Waar dient eigenlijk die stoomfluit voor?

Johan
reactie op: video Ijs

Dat houdtj ullie wel op de been,mag ik denken.

Trees

Wat een belevenissen. Geweldig .
Wij zijn net terug uit Zwitserland . Ook geweldig.

Annie

Ben steeds zeer benieuw naar jullie volgende verhalen.Wens jullie alle goeds.De laatste week .
Geniet er van!!!!! Gr, Annie.

Jeanne

Enig hè al die spontane ontmoetingen. Fijne mensen, verrassend leuke contacten onderweg! Het is een pluspunt om alleen of met 2tjes op vakantie te gaan (in plaats van met een groep). Je ontmoet zoveel reizigers uit alle windstreken!

John Peeters

Hoi Henry, wat een mooie poëtische tekst in deze mail!
Je lijkt Hendrik Marsman wel! Je verhaaltje eindigt wel wat abrupt. Want, vroeg ik mij af, wat deed die "rijkelijk getatoeëerde caravanbewoner" (weer zo eentje!) die jullie "uitermate vriendelijk " (verdacht!) de kortste weg gewezen had naar de HOOG gelegen spoorbaan", toen jullie daar aankwamen?
Ik moest denken aan Agatha Christie. En aan Marsman's roman "De dood van Angèle Degroux" en aan een van zijn dramatische gedichten: "Nooit gleed een bloemsignaal / tegen de steilte van mijn schemernacht / waar ik, gewelfd over de rand der ruimte / den geur der eeuwen puur proefde uit de bokaal der lucht".
Maar jullie leven gelukkig nog! Nog meer spannende momenten wens ik je toe op deze reis door dit onbekende land.
John

John Peeters

Hoho, Henri. Hoor ik in dit verhaaltje van jou toch een ondertoon, die enig dedain over watervallen verraadt? Pas toch op, man! Een waterval kan wraak nemen. Bijvoorbeeld als je eronder wilt gaan staan voor een leuke foto. Dan kan hij je uitnodigend tracteren (als je goed luistert kun je al het begin horen van een gemene. venijnige schaterlach) op mooie stenen waar je hendig op kunt staan voor de kiek van de dag. Mooie, groenbemoste, ijsgladde stenen........ En als Annelies dan op het juiste moment op het knopje drukt, kun je onder de foto de volgende tekst zetten: "Hier zie je Henri, je gezellig toezwaaiend met de benen in de lucht".
John.

Piet en Lies
reactie op: foto

Ziet er allemaal mooi uit, genieten nog maar. Groetjes

John Peeters

Hallo Henri en Annelies,
Niets is zo lekker als "bier van eigen bodem"! Ik drink altijd het Lieshoutse Bavaria, vooral nadat ik op een excursie in de bierbrouwerij aardig werd verwent. In onze koelkast staan altijd minstens 6 flesjes Bavaria. Het is zelf zo dat ik me in een café na enkele slokken van de alcoholvrije Radler van Bavaria (nee, niet die van 2.0, maar de 0.0-er en bij voorkeur de citroen-variant) al flink vrolijk begin te voelen en na enkele glazen al jolig met de alcoholdrinkers meejengel. Bavaria Holadiejee!
Fijn dat je bij de kiwi's ook aan je trekken kunt komen met deze "Holland first". (ook al denken veel engelssprekenden dat Bavaria uit Beieren komt. Niks van zeggen hoor, want zo profiteert ons Brabantse Lieshout mee van de wereldberoemde Bierhallenfeesten in München)
Groetjes

Antoinette

Met veel plezier de video's bekeken.

Anny Schepens
reactie op: foto

Het blijft een adembenemende reis en prachtige reis! Jullie rijvaardigheden worden wel op de proef gesteld!?

Franke

Ik zou 100 doodsangsten hebben uitgestaan ... niets voor mij en ook niet voor jullie ?????????????

Franke
reactie op: video Ijs

Verser kan niet hè!!! Super lekker lijkt me.

Piet en Francy
reactie op: foto

H+A,De prachtige natuur valt me vooral op.Verkast naar West Algarve.Vandaag 3 flinke hagelbuien.Bij jullie ook wat koeler volgen BBC wordnews ans weather.
Fijn verblijf verder..blijf gezond!!!
Francy en Piet

Jeanne

wat een hilarische en spannende kilometers hebben jullie getrotseerd om Coromandel te bereiken! Alles uiteindelijk goed gekomen.
Alweer een belevenis op het betoverend mooie Noordereiland.

Jeanne van den Borne
reactie op: video Ijs

Das logisch echt biologisch! Wat een prachtige vakantie. Blijf genieten. Groetjes, Jeanne

Ben en els
reactie op: video Ijs

Hoi Henri en Annelies
Mooi die wandelroute van gisteren.
En is het een b&b waar jullie logeren?
Prachtig weer ook.
Echt een mooie reis

Nell Hendriks

Dank zij Siny kan ik ook genieten van jullie reis. 20 jaar geleden was ik ook in dat prachtige land. Geniet ze. Groetjes Nell

Marijke
reactie op: foto

En heb je ook gezien dat er overal rolstoeltoegankelijke toiletten voor man én vrouw zijn, overal waar gewone toiletten zijn? En die zijn er al veel!